BELÉPÉS
Kis István Péter
Kis István Péter
Kis István Péternek hívnak. 35 éves, Győrszentivánon élő fényképész vagyok.

Immáron több, mint 10 éve ébredt bennem komolyabb érdeklődés a fényképezés iránt, akkortájt éreztem először azt, hogy jobb képeket szeretnék készíteni az alkalmilag elcsattintott néhány emlékképnél.

Nem sokkal később, hogy a bennem felbuzgó alkotásvágy végre felszínre törhessen, megvásároltam az első tükörreflexes gépemet, egy a '70-es évek csúcstechnikáját képviselő Praktika MTL5-ös személyében. A következő évek során aztán a folyamatosan gyarapodó felszerelés mellé egyre több tapasztalatot is begyűjtöttem, fotós ismereteim, tudásom is egyre bővült. Sokat fényképeztem, ismerőseimet, barátaimat kérve fel modellnek, közben a természetet járva, annak szépségeit is igyekeztem lencsevégre kapni. Később volt módom a fekete-fehér laborálás rejtelmeibe bepillantani, de kipróbáltam a diázás nehéz, ám annál nagyszerűbb műfaját is.

Némi kihagyás után, a digitális technika betörése hozott újabb fellendülést fotós életembe. 2008 tavaszán vásároltam meg az első digitális tükörreflexes gépemet, ami új lendületet adott, korábban ismeretlen távlatokat nyitott meg előttem.

Újabban az emberábrázolás, a portré műfaja mellett a madár- és vadvilág fotózása vonz leginkább, erre igyekszem minél több időt szánni. Közben, ahogy eddig is, igyekszem folyton képezni magam, hogy egyre jobb képeket készíthessek, hogy a gondolataimat egyre tisztábban és érhetőbben fejezhessem ki a képeimmel, hogy a figyelmet felhívjam az általam fontosnak, szépnek tartott dolgokra.

Szakmailag sokat köszönhetek a Győri Fotóklub Egyesületnek, melynek 2002 óta vagyok tagja. Ennek a közösségnek az inspiráló légköre, klubtagtársak bátorítása, tanácsai, kritikái sokszor sokat segítettek. Köszönet nekik ezért.

Fotóimat jó pár pályázaton díjazták, képeimmel több kiállításon is volt alkalmam másoknak bemutatkozni az elmúlt években.

Nagy öröm számomra, ha adni tudok a képeimmel, ha másoknak is tetszik az, amit csinálok.

www.istifoto.mlap.hu